söndag 31 augusti 2014

v. 35 Gå-kompisar och sill i dill

Hej!

Den första hela skolveckan är avklarad. Det har handlat mycket om att få rutin på skoldagen och bekanta sig med vad t.ex. matematik, svenska, samling och uteskola egentligen innebär. 

Här står ugglorna uppställda med sin "gå-kompis" på väg tillbaka från uteskola på Apotekarängen. Första veckans uteskola fick ugglorna berätta vad de såg runt omkring sig och vad som hörde till naturen och vad som inte gjorde det. Några ugglor fick också känna på ett naturföremål i hemliga påsen och beskriva det för sina klasskompisar som i sin tur fick försöka hitta samma föremål i naturen. 

Här sitter ugglorna i samlingen där vi börjar varje morgon och går igenom vilken dag det är och hur dagen kommer att se ut. Trollet Trulle brukar också vara med i samlingen och den här veckan har han och Rim-Tim rimmat tillsammans med oss. När Oskar tar fram sin gitarr blir det sång. Här sjungs den nya favoritlåten "Sill i dill". 

Ute på rast får man leka och ha kul. Klättra i klätterställningen, banankull och fotboll har varit populära sysselsättningar. 

Dags för matte-uteskola på skolgården. Vi räknar träd, bollar, spadar och jämför hur många saker det finns av varje. 

Ha en skön söndagkväll! 
Imorgon är det nya spännande äventyr som väntar. 

Jessica och Oskar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar