fredag 20 mars 2015

v. 12 Rockiga sockor, solförmörkelse och koncentration

Hej!

Veckan som gått har vi jobbat med olika samarbetsövningar och koncentrationsövningar. Vi har t.ex. haft gruppjonglering med små kramdjur. Vi kom fram till att det som gör det svårt att lyckas med gruppjongleringen är om man flamsar, inte lyssnar på varandra eller inte tittar på varandra. Lösningen var alltså koncentration på uppgiften. Det är ju precis samma sak som man ska tänka på för att lyckas med andra saker i klassen också. 

Vi har också pratat om att alla är olika och att det är okej att vara annorlunda. Alla är bra på sitt sätt!

Och så förstås har vi pratat om solförmörkelsen och tittat på en film om rymden. Vi funderade också på hur länge det tar för jorden att snurra ett varv runt solen, hur länge det tar för månen att snurra ett varv runt jorden och hur länge det tar för jorden att snurra ett varv runt sin egen axel.  


Här kommer några bilder från fredagen. 

Fredagen inleddes med yoga på morgonen med lugn musik och tända ljus. Bättre start på dagen kan man leta efter. Barnen tyckte det var kul, lite jobbigt och skönt. 


Så har vi förstås rockat sockorna idag också. Alla har tagit på sig olika strumpor för att visa att vi alla är olika och att det är en bra sak. Detta gjorde vi för att uppmärksamma Down syndrom dagen som är nu på lördag. 


Barbara som jobbar på vår skola och som har Down syndrom kom på besök i klassen och berättade vad det innebär att ha den diagnosen. Mycket lärorikt, tack Barbara!


Vi tackade Barbara med att ge henne en stoooor gruppkram!


Ha en trevlig helg!

Jessica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar