söndag 23 augusti 2015

Nu kör vi!Äntligen är vi igång! 

I onsdags samlades 22 förväntansfulla elever och en minst lika förväntansfull fröken utanför skolan, för att tillsammans gå till samlingen på skolgården. I strålande väder fick sedan rektor Nina hälsa alla varmt välkomna till det nya skolåret. Vi fick också se skolans flagga hissas och tillsammans sjöng vi skolans lystringssång.

De tre första dagarna har vi påbörjat arbetet i klassen, lärt känna varandra en aning och lekt mycket tillsammans. Vi har också fått lära känna vår nya skolexpert och kompis Kråkan. 


Kråkan är väldigt bra på att skriva brev och vi fick det första brevet av honom den här veckan. I brevet berättade han att han hela sommaren har bott i klassrummet.  Han tycker därför att han nu kan ALLT som man behöver veta om skolan. Han är en riktig skolexpert helt enkelt. 
Vi kommer då och då att få brev av Kråkan och han kommer att bo i klassrummet och umgås med oss varje dag. Han tycker däremot inte så mycket om att vara ensam, så på helgerna besöker han väldigt gärna någon av eleverna. Alla elever i klassen kommer någon gång att få besök av Kråkan. 
Då han kommer hem till er har han med sig sin blåa dagbok. I den får eleven skriva om helgens alla äventyr. Den första helgen spenderar Kråkan hos Ida. 


Under fredagen fick vi prova på speedteckning på bildlektionen. Vi tecknade då hela 21 teckningar tillsammans. Det gällde att ha god fantasi då man fick en ny teckning framför sig! 
Nu ser vi fram emot en ny spännande skolvecka tillsammans!

Trevlig helg!
Christel
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar