torsdag 26 januari 2017

Läslyftet

Under detta skolår deltar alla lärare i årskurserna F - 3 i en fortbildning som heter ”Läslyftet”. Där får vi möjligheten att utveckla vår undervisning och kompetens, inom språk-, läs- och skrivdidaktik.  Läslyftet pågår under hela skolåret och vi utför även en hel del uppgifter i klassen. En av dessa uppgifter är det projekt som vi inledde denna veckas tisdag.

Eleverna fick gruppvis i uppdrag att måla fantasifilurer eller utomjordingar. De skulle även fundera ut vilket landskap dessa figurer lever i och måla det på samma stora papper. Vi använde oss av flaskfärg och som arbetsredskap denna gång hade eleverna sina händer. Det blev en mycket uppskattad, rolig och kreativ bildlektion. Tanken är att vi i klassen skall sammanställa alla figurer och skriva om dessa under nästa vecka. 


Projektet kommer att fortgå under två veckor och dessa figurer kommer att få egna liv genom alla berättelser och historier som eleverna i årskurserna F-3 skriver. Vi har nu kommit en bit påväg genom att figurerna fått sin form. Nu blir nästa uppgift att klippa ut dem och sedan sammanställa allt till ett gemensamt konstverk. Fortsättning följer! :)

Hälsningar

Christel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar