lördag 19 september 2015

Skoljoggen och problemlösning

Den här skolveckan inleddes först på tisdag eftersom, alla lärare hade planeringsdag på måndagen. På tisdagen och torsdagen hade klassen besök av en trevlig kille som heter Arvid. Han kommer att börja i vår klass efter höstlovet. 
I onsdags fick alla elever parvis öva på problemlösning på matematiklektionen. De flesta av eleverna tyckte att det var lättare att jobba när man kunde hjälpas åt att hitta en lösning. Några tyckte att det ibland kunde vara svårt att enas om ett svar om man tyckte olika. Det är nyttigt att samarbeta! :)
I fredags sprang alla skolans elever samt många ur personalen Skoljoggen. Skoljoggen är Sveriges största motionsevenemang för barn- och ungdomar och arrangeras av Svenska Skolidrottsförbundet. I samband med evenemanget ordnas en insamling till förmån för SOS Barnbyar. Skoljoggen har genomförts över 30 gånger och drygt 40 % av alla skolbarn i Sverige  deltar.
  
 
 
Eleverna fick själva välja om de sprang, joggade eller gick ett varv runt Hjorthagen. Skoljoggen är ingen tävling och det är heller ingen tidtagning. Vi springer helt enkelt för ett gott ändamål och för att hjälpa andra. En frivillig springslant samlades in på morgonen och pengarna kommer nu att sättas in på SOS Barnbyars konto. Under nästa vecka får vi reda på hur mycket pengar vi tillsammans på Gripsholmsskolan samlade in under fredagen. Bra jobbat allesamman!
  
Trevlig helg!
//Christel  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar