fredag 16 september 2016

Parkour och skoljogg

I tisdags hade vi besök av parkourproffset Pontus Karlsson. Han reser ofta runt världen och utövar sina parkourkunskaper. Däremellan jobbar han med klasser och grupper som oss. Pontus träffade Ugglorna under idrottslektionen. Han visade eleverna olika trick och sedan fick de själva prova på. De fick bl.a. lära sig parkourgrunder så som Kong/Monkey, Lace och precisionshopp. 

I onsdags sprang skolans elever samt många ur personalen Skoljoggen. Skoljoggen är Sveriges största motionsevenemang för barn- och ungdomar och arrangeras av Svenska Skolidrottsförbundet. I samband med evenemanget ordnas en insamling till förmån för SOS Barnbyar.
Vädret var verkligen på vår sida och det blev en skön eftermiddag. Eleverna fick själva välja om de sprang, joggade eller gick ett varv runt Hjorthagen d.v.s. ca 3,7 km. Alla springer för ett gott ändamål och för att hjälpa andra. En frivillig springslant samlades in på morgonen och pengarna kommer nu att sättas in på SOS Barnbyars konto. Vi kommer under nästa vecka att få reda på hur mycket pengar vi tillsammans på Gripsholmsskolan samlade in under onsdagen. Bra jobbat!Trevlig helg!
//Christel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar