torsdag 29 september 2016

I sagornas värld


I tisdags hade vi besök av lärare och rektorer från Viktoriaskolan i Örebro. De deltog i vår undervisning under dagen. Under svenskalektionen fick både Ugglor och Örnar gå ut i Sagoskogen för att leta reda på ett stort antal sagor som mystiskt försvunnit ur sagoböckerna i skolans bibliotek. De var spårlöst borta då vi öppnade böckerna! Eleverna fick därför ta på sig detektivkläderna och försöka lösa mysteriet. 

Väl ute i Sagoskogen fick de en lista där de skulle skriva upp alla saknade sagor som de eventuellt hittade i skogen. Det visade sig att de hittade och kände igen väldigt många av de saknade sagorna. Vilken tur! Jag tror att vi efter en intensiv sagojakt fick med oss de flesta sagorna till skolan, så nu är ordningen återställd i sagoböckerna!
Då vi lite senare fortsatte lektionen i klassrummet, kollade vi upp vilka sagor vi hittat och hur man skall göra om man vill skriva en egen saga. Vi funderade på hur en saga börjar och hur den slutar, vilka karaktärer och figurer som finns i sagor, vilka magiska saker som kan finnas och vilka magiska nummer som kan dyka upp i en saga. Eleverna var på hugget och imponerade med sina sagokunskaper!

Därefter fick eleverna göra en egen sagoplanering, varpå de fick börja skriva på sina datorer. Fantasin och skrivarglädjen flödade! 
Vi hann inte skriva klart alla sagor, så arbetet fortsatte i torsdags och kommer även att fortsätta nästa vecka. I torsdags fick eleverna vara både författare och illustratörer då några av sagorna började ta sin slutgiltiga form. Det skall bli så spännande att få höra alla dessa sagor nästa vecka!

Trevlig helg allihopa!
//Christel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar