torsdag 30 mars 2017

Programmering

Senaste vecka började vi bekanta oss med programmering inom ämnet teknik. Några av eleverna har redan tidigare fått stifta bekantskap med ämnet på Eftis, men nu fick alla möjligheten att från grunden lära sig vad det handlar om. 
Inom temat programmering följer vi en bok som handlar om Ruby. Ruby är en liten, självsäker tjej som tacklar en massa intressanta och kluriga problem inom programmeringens värld. 
Att koda eller att programmera är precis som att använda sig av kritor eller legobitar. Det är ett sätt att uttrycka sig på. Med hjälp av Ruby och boken lär vi oss att programmera kod. Vi lär oss grunderna i det datalogiska tänkandet som alla framtida kodande barn behöver! 
Barnen får lära sig hur man bryter ner stora problem i mindre problem, hur man letar efter mönster, skapar steg-för-steg-planer och hur man tänker utanför ramarna.

Genom uppgifter som finns i varje kapitel kommer eleverna att få uppleva spänningen i att använda sin fantasi. Vi jobbar utöver detta även med program som te.x. code.org.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar