måndag 22 maj 2017

Besök på Callanderska gården


 Under hösten arbetade vi med temat ”förr i tiden”. Vi talade om hur det vara att leva och gå i skolan för hundra år sedan och eleverna fick även intervjua en äldre släkting om hur livet var förr.

Förra veckan fick vi än en gång åka tidsmaskin bakåt i tiden. Vi blev nämligen bjudna till Callanderska gården för att få testa på gammaldags sysslor. Väl på plats fick eleverna klä sig i gammaldags kläder och så kunde arbetet börja.

Vem hade kunnat ana att det var så roligt att få kavla upp ärmarna och arbeta lite. Eleverna gjorde smörknivar, slipade en yxa, sågade ved för hand och handarbetade med garn. Dessutom fick de testa på att tvätta kläder för hand. Vilken tur att det finns tvättmaskin nuförtiden. Sist men inte minst belönades barnens hårda arbete med saft och bulle. Vi fick även besök av en luffare som sjöng några sånger för oss. 

Dagen blev verkligen lyckad. ”Det här var en av de bästa dagarna på hela året” utbrast ett av barnen på hemvägen. Jag håller med och vi säger tusen tack till arrangörerna på Callanderska gården. 

//ChristelInga kommentarer:

Skicka en kommentar