fredag 8 september 2017

Fly high and touch the sky

Där sätter vi årets tyngdpunkt och samtidigt årets målbild! :)
Skolåret har börjat fint och vi trivs så oerhört bra i vårt nya klassrum. Det är högt till tak, luftigt och fint. Vi lägger stor vikt vid ordning och reda från första början och försöker hålla extra snyggt runt omkring oss för allas trivsel.
Nya ämnen i år är bl.a. programmering och slöjd. Klassen är under dessa lektioner indelade i två grupper; röda och gröna gruppen. Den ena gruppen har programmering fram till jul och den andra slöjd. På vårterminen byter grupperna ämnen. 
Nytt för i år är även de nationella proven som alltid hålls i åk 3 samt att eleverna får ha idrott på IP.


Under förra veckan tillverkade vi vår målbildsvägg i klassen. Varje elev flyger utgående från sina egna förutsättningar,  på sin egen uggla mot nya mål, utmaningar och äventyr. Vi siktar mot stjärnorna och gör vårt allra bästa.  Vi försöker ha en positiv inställning och attityd i olika situationer. Vi försöker lära eleverna att inställningen ”Jag vill, vågar och kan” kan ta dem långt. 
Vi jobbar för att se möjligheter istället för att fokusera på hindren men vi tränar också på förmågan att hantera motgångar om de dyker upp. För att lyckas behöver man först våga misslyckas. 
Detta är en del av skolans Heartwareundervisning. 

Nu är vi äntligen igång! Fly high and touch the sky! 
Årskurs 3 - Här kommer vi!


Trevlig helg! //Christel och Ugglorna
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar