torsdag 14 september 2017

Uteskola och Skoljogg


I tisdags hade Ugglor och Örnar uteskola under NO-lektionen. Vi har hittills lärt oss om barrskog, lövskog och blandskog under lektionerna. Denna gång undersökte vi biotopen kring IP. Eleverna fick bl.a. i uppgift att undersöka lövträd, känna hur stammen känns, se efter om den är beklädd med mossa eller lav, se om kronan är gles, yvig, vid, tät osv. Vi fick också undersöka bladen, se efter m de är enkla eller sammansatta och om de är lansettliknande, äggrunda eller hjärtformade. Eleverna svarade på frågor samt samlade in löv av olika slag. Vi hade strålande väder och tiden tog slut allt för fort. Vi kunde ha varit kvar och undersökt trädslagen mycket längre, men skoldagen tog slut.  Detta gör vi gärna om! :)


I onsdags sprang skolans elever samt många ur personalen Skoljoggen. Skoljoggen är Sveriges största motionsevenemang för barn- och ungdomar och arrangeras av Svenska Skolidrottsförbundet. I samband med evenemanget ordnas en insamling till förmån för SOS Barnbyar.
Vädret var verkligen på vår sida även denna dag och det blev en skön eftermiddag. Eleverna fick själva välja om de sprang, joggade eller gick ett varv runt Hjorthagen d.v.s. ca 3,7 km. Alla springer för ett gott ändamål och för att hjälpa andra. En frivillig springslant samlades in på morgonen och pengarna kommer nu att sättas in på SOS Barnbyars konto. Vi kommer under nästa vecka att få reda på hur mycket pengar vi tillsammans på Gripsholmsskolan samlade in under onsdagen. Bra jobbat!
Trevlig helg!
//Christel och Ugglorna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar