onsdag 27 september 2017

Forntiden

På SO har vi denna vecka inlett det spännande temat om forntiden - människans första historia. Forntiden brukar delas upp i olika åldrar, stenåldern, bronsåldern och järnåldern. 

Syftet med temat är naturligtvis att eleverna skall utveckla sin kunskap om forntiden, men också att de skall få möjlighet att utveckla förmågan att kunna använda tidsbegrepp och tidslinjer samt att de skall kunna se hur människans uppfinningar och idéer har format människan och den tid vi lever i idag.


Under tisdagens lektion fick vi plötsligt besök av den spännande nomaden Sten. Han berättade om  hur han flyttade runt till ställen där han kunde hitta mat, hur han jagade och hur han och hans vänner ritade hällristningar. Han berättade även om sin familj bestående av brodern Bark och systern Flisa och vad de brukar äta. Det var ett roligt och intressant möte! :)

Detta tema kommer att fortsätta i flera veckor framöver, så ni kommer säkert att få flera forntidsuppdateringar vartefter. Temat kommer även att integreras i andra ämnen som t.ex. bild och svenska.

Ha en fortsatt skön vecka!

Christel och Ugglorna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar